Szívpárna Program

az emlőrákos betegek        fájdalmainak enyhítéséért

Mi az a szívpárna?

A szívpárna mozgalom az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött. Janet Kramer-Mai (Erlanger Hospital, Tennessee) onkológiai klinikai nővérnél mellrákot diagnosztizáltak, és három nagynénje varrt számára egy szív alakú párnát a műtét utáni időszakra (2001). A szív alakú párna, melyet ma már a világ számos országában ajándékoznak az emlőrákkal műtött pácienseknek, a műtött oldalon a hónalj alá téve csökkenti a fájdalmat és feszülést. Bővebben »

A Nemzetközi Szívpárna Programról

A Szívpárna Program az Egyesült Államokban és Európa 16 országában működik, így pl. Dániában, Németországban, Svédországban, Svájcban, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban is. Önkéntesek varrják és juttatják el számos kórházba az ajándék szívpárnákat. Magyarországon a Magyar Foltvarró Céh 2010-ben csatlakozott a jótékonysági programhoz. Bővebben »

www.mellrakforum.hu

A Mellrákfórum - Nem vagy egyedül

Magyarországon évente megközelítőleg 7000 új beteget diagnosztizálnak mellrákkal. A Mellrákfórum közösségében érintettként sok olyan információt, gyakorlati tudást birtoklunk, amit egy, daganatos betegségen át nem esett ember nem, így tevékenységünk hiteles, és mindenképp hasznos a hozzánk fordulóknak. 

Két fő feladatunk : 

1./ Az  egészséges nőket megfelelő, korrekt információkkal érjük el. Betegségünk alatt megtapasztaltuk, hogy az interneten, vagy a folyósói beszélgetések során milyen sok – akár káros  információ kering.  Ezt a hiányosságot szeretnénk megszüntetni, ezért már egy éve üzemeltetünk egy weboldalt, amely 2015.októberére teljesen megújul, hogy még jobban szolgálja a két fő célt . www. mellrakforum.hu

2./    A mellrákkal küzdő betegtársaknak való segítségnyújtás, kezdve a diagnózistól, a műtéten, a kezeléseken át egész a gyógyulás hosszadalmas folyamatáig.  Saját tapasztalatunkkal és szakértő segítőinkkel erős hátteret tudunk adni a betegséggel megküzdő nőtársainknak. Ebben a tevékenységünkben új elemként a Baptista gyülekezettel együttműködve segítünk eljuttatni a szívpárnákat a hozzánk fordulókhoz. A frissen műtött nőtársak egy Szívpárna - csomaghoz juthatnak ha megkeresnek minket. 

Elérhetőségeink :

www.mellrakforum.hu

info@mellrakforum.hu

Balassa Gabriella 06/30-922-6503

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu

http://www.emlorakalapitvany.eoldal.hu/


Ossza meg tapasztalatait!

Ha már kapott szívpárnát, akkor szeretnénk megkérni, hogy írjon pár sort, hogy milyen tapasztalatai vannak a párna használatával kapcsolatban.

Köszönjük!

Megosztom a tapasztalataimat.

welcome_negyzet.jpg

Az interneten megtalált minket a "Hordozz és jótáékonykodj!" fiatal anyukákat tömörítő facebook csoport. Ők a kisbabák hordozókendős hordozása mellett jótékony célokra is gyűjtenek. A legújabb ötletük, hogy csatlakoznak a szívpárnák készítítéséhez. Rákoscsabán találkoztunk Szabinával.


Rákoscsabán, a baptista imaház közösségi termében hetente találkoznak a Rákoscsabai Szépkorúak Klubjának tagjai. A vidám beszélgetések, közös gyógytornázás mellett másokra is gondolnak: szívpárnákat készítenek, heti rendszerességgel. A havi 40 db párnát a Szent Margit kórházba juttatják el.


Debreceni Rotaract Klub is bekapcsolódott

2014. szeptember 23. kedd

A hétvégén a Debreceni Baptista Gyülekezettel közösen Szívpárnákat készítettünk. Ezúttal a párnák a Kenézy Gyula Kórház és a Debreceni Egyetem Klinikai Központ betegeihez jutnak el.


Az elmúlt esztendőkben országos mozgalommá nőtt az úgynevezett "szívpárnák" varrása a civil foltvarrók és keresztyén női körök önkéntesei részvételével. A film a Salgótarjáni Rákellenes Líga és a Baptisták az Egészségért Munkacsoport együttműködését mutatja be.


Vasné Tóth Ildikó vezetésével a Debreceni Baptista Gyülekezet női köre is lelkesen készíti a párnákat. A tömőanyag szállításában is részt vesznek: a felsőzsolcai varroda felajánlásából előbb Debrecenbe, onnan Kispestre, majd Rákoscsabára, Szegedre, Kiskunhalasra kerül a szívpárnák töltéséhez a vliz.


Fehérváron mi hogyan csináljuk?

2013. október 29. kedd

A Székesfehérvári Korona Foltvarró kör bemutatkozását olvashatják, akik évi 200 párnát készítenek a Szent György Kórházban műtött hölgyek számára.