Szívpárna Program

az emlőrákos betegek        fájdalmainak enyhítéséért

Mi az a szívpárna?

A szívpárna mozgalom az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött. Janet Kramer-Mai (Erlanger Hospital, Tennessee) onkológiai klinikai nővérnél mellrákot diagnosztizáltak, és három nagynénje varrt számára egy szív alakú párnát a műtét utáni időszakra (2001). A szív alakú párna, melyet ma már a világ számos országában ajándékoznak az emlőrákkal műtött pácienseknek, a műtött oldalon a hónalj alá téve csökkenti a fájdalmat és feszülést. Bővebben »

A Nemzetközi Szívpárna Programról

A Szívpárna Program az Egyesült Államokban és Európa 16 országában működik, így pl. Dániában, Németországban, Svédországban, Svájcban, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban is. Önkéntesek varrják és juttatják el számos kórházba az ajándék szívpárnákat. Magyarországon a Magyar Foltvarró Céh 2010-ben csatlakozott a jótékonysági programhoz. Bővebben »

www.mellrakforum.hu

A Mellrákfórum - Nem vagy egyedül

Magyarországon évente megközelítőleg 7000 új beteget diagnosztizálnak mellrákkal. A Mellrákfórum közösségében érintettként sok olyan információt, gyakorlati tudást birtoklunk, amit egy, daganatos betegségen át nem esett ember nem, így tevékenységünk hiteles, és mindenképp hasznos a hozzánk fordulóknak. 

Két fő feladatunk : 

1./ Az  egészséges nőket megfelelő, korrekt információkkal érjük el. Betegségünk alatt megtapasztaltuk, hogy az interneten, vagy a folyósói beszélgetések során milyen sok – akár káros  információ kering.  Ezt a hiányosságot szeretnénk megszüntetni, ezért már egy éve üzemeltetünk egy weboldalt, amely 2015.októberére teljesen megújul, hogy még jobban szolgálja a két fő célt . www. mellrakforum.hu

2./    A mellrákkal küzdő betegtársaknak való segítségnyújtás, kezdve a diagnózistól, a műtéten, a kezeléseken át egész a gyógyulás hosszadalmas folyamatáig.  Saját tapasztalatunkkal és szakértő segítőinkkel erős hátteret tudunk adni a betegséggel megküzdő nőtársainknak. Ebben a tevékenységünkben új elemként a Baptista gyülekezettel együttműködve segítünk eljuttatni a szívpárnákat a hozzánk fordulókhoz. A frissen műtött nőtársak egy Szívpárna - csomaghoz juthatnak ha megkeresnek minket. 

Elérhetőségeink :

www.mellrakforum.hu

info@mellrakforum.hu

Balassa Gabriella 06/30-922-6503

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 1 251-7333 / 1386. mellék

info@emlorakalapitvany.hu

http://www.emlorakalapitvany.eoldal.hu/


Ossza meg tapasztalatait!

Ha már kapott szívpárnát, akkor szeretnénk megkérni, hogy írjon pár sort, hogy milyen tapasztalatai vannak a párna használatával kapcsolatban.

Köszönjük!

Megosztom a tapasztalataimat.

welcome_negyzet.jpg

Szeretettel várunk egy különleges koncertre, amelyen nemcsak gyönyörű ének. hegedű és orgona hangokban gyönyörködhetünk, hanem támogathatunk egy olyan szép programot, amely a mellműtött nők számára készít terápiás szívpárnákat.
2015. szeptember 27-én, vasárnap 17 órakor Kispesten, a baptista imaházban a koncerten részt vevő művészek: Kiss Rózsa énekművész, Jobbágy Boglárka, Jobbágy Andor, Jobbágy Csongor, Jobbágy Levente vonósnégyes, Tóka Szabolcs orgonaművész


KÉSZÜLNEK A SZÍVPÁRNÁK KISPESTEN

2015. szeptember 16. szerda


A Kispesti Baptista Gyülekezet női köre is aktívan bekapcsolódott a már országos mozgalommá terebélyesedő "Szívpárna" varrókör munkájába. A nőtestvérek nagy szeretettel és imádságos áldással készítettek ezeket a párnákat azzal a céllal, hogy a mellműtött nőkkel szolidarítást vállalva hozzájáruljanak ilyen módon is a gyógyulásukhoz.
A mozgalom egyik vezetője Mészárosné dr. Seres Leila, a kispesti gyülekezet lelkipásztornéja lelkesítette és bátorította a munkában résztvevőket. Azóta ezek a párnák már talán célba is érkeztek különböző kórházakban gyógyulásra váró nők karjaiban. Isten adjon mielőbbi testi lelki fölépülést e betegségéggel küzdő nők számára! "Jézus a mi gyógyítónk!"


Szívpárna a Szegedi Onkológián

2015. szeptember 16. szerda

2015. augusztusában újabb 40 párnát ajándékoztak a Szegedi Onkoterápiás Klinikán. Palatinusz Lászlóné Ibolya szervezi a szívpárna készítést, többen a szegedi baptista gyülekezetből is részt vesznek ebben a jótékonysági varrásban. Az elmúlt két évben kétszáz párnát vittek be Szegedre és az elkészült párnákból Budapestre, az Uzsoki utcai Kórház sebészetére is került körülbelül 120 darab.


A Kőbányai Bajcsy Zs. Kórházban indult betegklub 2015. augusztusi foglalkozásán a Mellrákfórum tagjai szívpárnákat osztottak a megjelent mellműtött hölgyeknek. Ezután gyógytorna vette kezdetét, ami alkalmas lehet közvetlenül a mellműtét után vagy később is a kar mozgékonyságának visszanyerésére. A fájdalomcsillapítás mellett ebben is segíthet egy szívpárna.


2015. július 13. hétfőn egy különleges szívpárna átadó ünnepségre került sor Budapesten.
A Kőszikla Siketek Baptista Gyülekezet tagjai Kovács Imréné Pötyi vezetésével nagy munkába fogtak, rövid időn belül 125 db párnát készítettek el. Mivel olyan nagy szeretettel tették ezt, a szívpárna átadó ünnepségen lehetőséget szerettünk volna teremteni arra, hogy találkozzanak velük azok a kedves meghívottak, akik különböző szervezeteket képviseltek és egy közös céljuk van: segíteni a mellrák miatt műtött nőknek. Így valósulhatott meg Budapesten, a Nap utcai baptista imaházban a készítők és a szívpárnákat közvetlenül a mellrák miatt műtött hölgyekhez eljuttató önkéntesek találkozása.


ÜNNEPÉLYES SZÍVPÁRNA ÁTADÁS GALGAGYÖRKÖN
2015. július 4-én 9:30 órakor ünnepélyes szívpárna átadásra került sor Galgagyörkön a Művelődési Házban. A Mellrák Fórum alapítója Dr. Kenessey Andrea doktornő vette át a Galgamenti Ajándékozó Műhely tagjai által készített párnákat, amelyek a Bajcsy Zs. Kórház sebészetén a mellműtött hölgyek gyógyulását fogják segíteni. Az ünnepélyes átadó és a varrás szervezője Urbán Enikő, aki az Aszódi Baptista Gyülekezet lelkipásztornéja.