Szívpárna Program

az emlőrákos betegek        fájdalmainak enyhítéséért

A Debreceni Baptista Gyülekezetben is lelkesen készülnek a párnák!

Szívek nyíltak meg Debrecenben a szívpárna készítésre

2012 októberében örömmel újságolta a lányom, hogy a Wesselényi utcai gyülekezetben szívpárnákat készítettek mellrákkal műtött nők számára, ami elősegíti a gyógyulásukat. Ez felkeltette a figyelmemet, később a Békehírnökben is olvastam erről. Kértem Istent, ha terve van velünk ezen a területen, akkor vezessen. Beszéltem gyülekezetünkből egy varrónővel, aki nagyon lelkesedett a lehetőségért. Az első általunk készített szívpárna hamarosan szükségessé vált egy barátnőm számára, aki műtét után nagyon hasznosnak találta. Amikor a gyülekezet előtt bizonyságot tettem erről, odajött hozzám egy testvér és elmondta, hogy van szabászgépük, szívesen kiszabják a huzatokat. Jelentkezett két testvérnő, hogy ők  megvarrják a kiszabott anyagokat, másik két testvérnő szólt, hogy bármilyen otthon végezhető feladatot elvállaltak (ők később a vasalásba kapcsolódtak be). Gyülekezetünk egyik családjának nyomdája van, ők elkészítették a kísérő levelet, amelyben szerepel gyülekezetünk elérhetősége és a János 3. 16. Különböző forrásokból jó minőségű anyagokat és töltő anyagot tudtunk beszerezni, a gyülekezeti táborunkban 30 db párnát töltöttünk meg, de még nem tudtuk, kik fogják megkapni. A töltések után minden alkalommal imádkozunk a betegekért és az őket kezelő orvosokért, kérjük Isten áldását a párnákra.

Egyik ismerősünk megbetegedett, és a Kenézy kórházban kezelték, ekkor éreztem, hogy most kell bevinni egy minta párnát a sebészetre. Kértem az Urat, hogy járjon előttem, mert féltem, hogy nem értik meg a párna célját, és nem fogadják majd szívesen. Az ott dolgozó ápolónővel beszélgetve megtudtam, már hallott a szívpárnáról és nagyon hasznos kezdeményezésnek tartja. Hálát adtam az Úrnak. Éppen volt az osztályon olyan beteg, akinek oda tudtuk adni a mintának szánt párnát. A néni örömmel használta a párnát, ezt látva  a nővérek megengedték, hogy vigyünk be újabb párnákat és felvállalták szólnak, ha elfogy.  Közben az árak emelkedtek, és nem tudtuk olcsón beszerezni a szükséges anyagokat. Ekkor Isten azt mondta: „elég néked az én kegyelmem”. Kaptam egy telefonszámot, ahonnan kaptunk 14 bála töltőanyagot. Dicsőség az Úrnak! A töltőanyagot egy testvér szállította le és raktárában rárol azóta. Ekkor újabb probléma vetődött föl: honnan lesz a huzathoz anyagunk? Gyülekezetünkből egy testvérnő elkezdett olcsó anyagokat keresni, közben kiderült, hogy a testvérének van egy vég pamut anyaga, amit szeretettel felajánlott a párnák készítéséhez.

Csupán három napunk volt arra, hogy Budapestről valahogy elhozzuk Debrecenbe. Két nyugdíjas testvér vállalta az utazást és a szállítást. Ebből az anyagból 270 db párnahuzat készült! Két alkalommal hirdettük meg a párnatöltést, összesen harmincnégyen jöttek el és 98 db párnát töltöttünk meg.  Csodálom Istent, hogy ilyen tökéletesen összehangol mindent és már előre munkálkodik a szíveinkben, örömmel vesznek a testvérek minden szolgálati lehetőséget. Augusztus óta már 100 db párnát vittünk a Kenézy kórházba és továbbiakat tudtunk eljuttatni személyesen, vagy ismerősökön keresztül a betegekhez (Zalaegerszeg, Szeged, Eger, Nyíregyháza, Gyula.) A betegektől érkező visszajelzésekből tudjuk, hogy az ingyenesen, ajándékba kapott szívpárna nem csak a fizikai gyógyulásukban segít, hanem a lelki felépülésben is. Ismeretlenül is kimutathatjuk sokak felé az együttérzésünket és szeretetünket, mert már megismerhettük a szeretet forrását, Istent. Mindenért Istené a dicsőség!

Vasné Tóth Ildikó Debreceni Baptista Gyülekezet